Kaк aз не виждам нещата
Кого лъжа? Себе си ли?
Какво искам? Зная ли?
Къде вървя без път?
Мога ли да избирам - да.
Какво избирам, Съдба!
Кой е до мен в тези дни,
желая ли, вярвам ли, искаш ли ти?
Семейство, приятели, любов,
желан без причина от емоциите зов.
И някъде безпътно сега
търси себе си човек в своя век
с новите му странни и непознати страни,
въртящи ни във вихъра на човешките дни.
Всеки сам избира, Къде и Кога,
далече или в своята страна,
да бъде Какъв или Каква!
С какво ще минава през всичко и всеки,
как занапред, в бъдеще,
ще премахва препятствията на своите пътеки.
Някъде, някога всеки застава отстрани
и гледа живота и осмисля собствените си дни...
Как разбираш правилно ли си избрал,
как разбираш така ли е трябвало
да си живял.
Как без да знаеш - тъжна и радостна
песен пееш
и по мелодията на музиката
неусетно живота си живееш...!
© Елена Дечева All rights reserved.