Колко много глупаци на вятъра
от неритмично прозяти ченета.
Как няма да не закриват театрите,
парламентарните диванета?
От течението, много избрани особи,
не влизат в залата, че страшно духа.
Гонят неусвоени милиони,
а душите на народа – сухи.
Да живее народната простотия!
Нека циганите гласуват за мъни.
Жадният винаги ще се напие,
заспалият няма да се разсъни.
Троскотът се кръстосва с каранфили.
Паяк в чужда паяжина се хваща.
Боже, какви фермери са се родили
и какви ВИП-ове в Биг брадара пращат!!!
За поезия - няма програма.
Кой го е грижа за извънземни?
Кой го е еня за Йовова Яна,
щим не се лайква като я шернеш?
© Валентин Йорданов All rights reserved.