Пролет е!
И всичко вън цъфти.
А вътре,
както и преди.
Градина пъстролика
с ромон тих,
на ручей бърз.
Присядам край
градинската чешма.
Там –
в моята душа
и пия до наслада
от туй чувство,
дето ме наляга.
Неканено дошло
и разлюляло
нежно ми стебло.
Притихнала в очакване
на този ден.
Съзирам себе си,
съвсем не отдалечен
образ да изгрява.
Връхлита ме като
ухание на люляк
и ми обещава.
А снежно бял
и розовеещ цвят
на кестен,
тъй ласкаво
ме поздравява:
„Ава, Ава!“
© Ава All rights reserved.
там, в моята душа
Търсех твой стих тук, за да приседна до чешмата в градината... красиво и зелено е, а чистата вода разхлажда въздуха...
Пак ще намина...