Какво е ?
Приятелство - какво е ?
И питаш и не би,
а има ли го него?
А може би не си...
Приятелство - какво е ?
Кажете, питам аз ?
Не е ли то утеха
във трудният ни час ?
Приятелство - какво е ?
А може би е там,
далече и не трябва
да търсим го - не знам...
Приятелство - какво е?
Едва ли е мечта,
щом няма го и никой
не спазва го сега...
Приятелство - какво е ?
Очакваш самота
и мислиш и се питаш,
това ли е?...
© Вал Герх All rights reserved.