Apr 18, 2017, 3:45 PM

Какво е тя 

  Poetry » Love, Free verse
823 3 8

Какво е твоето момиче?

Босо по пясъка стъпва.
Радостта я достига с нежност.

За мене ли е това момче?

Докосвам го и си отивам

настръхвам и пак си отивам.

А той, пламнал целият, ме догонва

и страстта го хвърля в моите длани...

И тъжно е, че закъсняла любов

разнищваме и ме разкъсва.

и сетния дъх поемам в пълни гърди.

Завихря ни буен пламък

настръхнали, че мигът си отива.

В очакване на другият миг

страстта опожарява сърцата ни.

Докосва душата ми,

настръхвам и си тръгвам.

Какво е пролетта, какво е?

До морето май слиза.

До него то е родено,

въздъхва и пак си отива.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??