May 20, 2020, 12:16 PM  

Кардиограма за самотници 

  Poetry » Phylosophy
1067 5 31

КАРДИОГРАМА ЗА САМОТНИЦИ

 

Когато са ме дялали от камък,

може би било на свечеряване.

Потта попила мъката и само

умората полепнала по дланите.

 

Небрежно са ошлайфали чертите,

приключили набързо джаста-праста,

така че и до днес да ме вините,

щом някой ръб ръцете ви издраска.

 

Дори не подозирате, че пукам

отвътре – някак си епизодично.

Пияното квартално щуро куку

научи ме какво е да обичам.

 

Че щом дъждът успява да изплаче

във процепите тънки на съня ми

и после да нахлуе хладен здрачът

не са ми нужни ничии измами.

 

У мене болките ви наедряват

и ще ме пръснат скоро на парчета.

Дали ще припознаете тогава

нащърбената крива на сърцето?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??