May 30, 2017, 5:11 PM

Катарзис* 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
555 0 0

Блуждаеш из островни хребети.

Скривалища за самотните дни,

дълги и тежки като нощите зимни.

Пробиват отворени рани,

необясним огън в гърдите гори.

Поглед ни замислен, ни отчаян, ни щастлив.

Поглед празен, усамотен.

Вой животински, издаден от човек –

въздух, земя, вода разтрепери.

За миг огъня потуши,

а в очите живот се появи.

© Соня Николова All rights reserved.

* – Заглавието не е свързано с медицинския термин, а с литературния, използван за обясняването на очистващия процес от жанра трагедия.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??