Dec 21, 2011, 1:23 PM

Като него ли? 

  Poetry » For kids
517 0 4

 

В китна пролетна горица

тича палава речица.

Там играят си децата

на полянка - сред цветята.

Пеят птички сладкопойни

по дръвчета млади, стройни.

А гората грей засмяна

в нова, гиздава премяна...

Но във този миг прекрасен

мина пакостник опасен:

клон голям без жал откърши,

сума поразии свърши,

птиците замери с прашка,

стъпка с грубост най-дивашка

борчета, цветенца свежи,

пръчки с ножче взе да реже...

Помислете си, дечица,

таз природа хубавица,

като него ли ще газим,

или трябва да я пазим?

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??