Feb 12, 2009, 7:29 PM

Като от вятър разлюлян бамбук 

  Poetry
720 0 13
 

Стъкни ми огън,

точно тук -

в пещта угаснала,

в сърцето.

Всеки дом хамбар е

без уют,

сърцето - котва е,

удавена в морето.

 

Стъкни ми огън -

цял пожар...

Ах, тази пепел

тъй ме задушава -

стара болка,

стар товар,

ветрове бленувам,

дето ще я разпиляват.

 

Стъкни ми огън,

точно тук -

сух чукар

сърцето е без обич.

Като от вятър

разлюлян бамбук,

накарай  пак,

да запращи отляво.

 

 

 

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??