Jan 25, 2022, 5:32 PM

Като сто ужасни зими 

  Poetry
1061 16 24

Най-бялата е тази тишина

и тя на януари е любима –

студена, като мраморна стена

и дълга, като сто ужасни зими.

По-бедна от бездомен сиромах,

по-хлъзгава от ледена пързалка,

безмълвния ѝ зов не проумях

но в нея съм изплашена и малка.

Щом залезът започне да кърви,

тя нервно се издига до небето.

Аз нямам власт над себе си, уви.

Тя има власт над цялата планета.

Мечтите ми покрива със слана.

Не дава нищо, ала всичко взима,

студена като мраморна стена

и дълга, като сто ужасни зими.

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  991  17 
Нека няма сто ужасни зими...
"Най-бялата е тази тишина",
но тя отдавна хич не ми отива.
Замръзнала е цялата земя
и диша сякаш сто проклети зими. ...
  496  16 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??