Feb 10, 2017, 1:46 PM

Клавири в черно-бели тонове 

  Poetry » Other
1027 0 0

От болката в душата ражда се живот.
От черното крила на птица бяла.
Попитайте ме, как се минава през любов, 
която в тръните от мъката бе нацъфтяла.

 

За болката си зная аз сама...
тя с думи и със четки по платно не се рисува.
Преглъща се с ракия в чашка или със сълза,
удавена в копнеж по ланшна пролет най  красива.

 

А черното премива се във ласката на пролетта, 
която със дъха на бялото кокиче
измива сълзите и диша любовта, 
но в дъждовете не се влюбва онова момиче.

 

Но в бялото на лястовиците под навеса
все още на надеждата искрата мъжделей.
И в сладкото цъфтене на салкъма
любов от бялото в всемира ще възпей!

 

И ще се носи аромат на обичта покълнала
дори в пустини дето и тревичката не никне, 
защото на крилете любовта си е понесла
красива музика във черно-бели тонове, която пее.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??