Aug 8, 2020, 9:31 PM  

... Когато ... 

  Poetry » Love, Phylosophy, Free verse
879 0 0

 

 

 

Когато…

Се промъкваш тихо до мен…

 

Усещам…

Как потрепват

нежно листата

Как шеговит ветрец

ми погалва мило ръката

 

Усещам…

Дъха ти

И на люляците

Ме завладява аромата

 

Дочувам…

Откликва гората

Всички пойни птици запяват,

Дърветата удивено разцъфтяват…

А лястовици волно

кръжат в небесата

 

 

Когато…

         Ме погледнеш така…

 

         И си мисля…

                   Колко съм недостоен за теб

                   Колко много, но недостатъчна

                   Любовта е във мен

 

         И не мога…

                   Да опиша тъгата

                   Болката, безтегловността и празнотата

… И не знам как да заслужа

Това - да бъда до теб

До любовта, до живота,

До нежността, и красотата

 

 

А когато…

        Се чувстваш самотно

        И страдаш…

        Се раздира сърцето ми

        Душата ридае

        Разкъсвам се

        И искам да ме приемеш до теб,

За да те утеша

 

 

Когато…

         Си мисля за теб…

 

         Оживявам

         Очаквам

         И се надявам

         Небесна музика чувам

         И в стихове идват всички слова

         Всички образи танцуват

         Дори сенките нощем оживяват

         И зная,

                че само това

         Е най-живият живот

                   - чрез любовта

 

 

Когато….

         Те няма…

 

         Небето помръква,

         Дърветата скърцат

                 И предпочитам смъртта

         Пред тази болка,

         Безсмислие, безтегловност и липса,

         Пред тази злокобна

                 Празнота

         В затвора на тялото,

                 На скръбта

                        И слабостта

 

 

Но когато…

         Се върнеш…

 

         Ще бъда отново до теб

         Ще те обичам

         Ще живея отново

         Ще се вдъхновявам

         Ще чувам птичите песни

 

         Ще усещам дъха ти

         И онези люлякови наслади

         Всички цветове ще цъфтят

         Насекоми около тях ще жужат

         Живот ще се ражда

         Поезия и музика ще ти давам,

със всичката нежност,

която усещам,

И с цялата си

Душа…

 

И тогава... ще бъде...

вечната пролет

на Любовта

 

 

 

 

(това е текст към музика: https://otkrovenia.com/bg/muzika/25-goreshti-lyulyakovi-sledobedi)

 

 

Видео: https://youtu.be/UhSdNNoQsKY

 

 

 

 

© М В All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??