Nov 11, 2018, 9:09 PM

Когато над съня ми бдиш 

  Poetry » Other
663 7 6

В съня ми цветната дъга

рисува с пръсти по небето

поляни бликнал аромат.

В съня ми е уютно. Ето

 

пощипва облачето къс простор

и моментално става на авлига,

по него литва пъстроперест хор

от ято слънчеви лъчи. Повдига

 

клепачи, натежали от снега,

и бистрите синчец-очи отваря

онази чудодейка - пролетта.

В съня ми сладката отвара

 

от свежи пъпки на любовно биле

до дъно, тръпнеща, изпивам.

Как хубаво е да си тук! Гали ме

с очите си, додето спя, Любими!

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??