May 30, 2013, 1:02 AM

Когато всичко завършва 

  Poetry » Love
530 0 0

Когато всичко завършва с "обичам те"

и нежни ръце те притиснат към мен.

Тогава сърцето ми пърха с криле

(като птица в небесата пленен).

 

Когато всичко завършва със вричане

и топли очи те прибират във мен.

Тогава душата изгрява във истина

(като земя в обновения ден).

 

Когато всичко завършва със искане

и тялото търси  подслона под мен.

Тогава съзирам се в тебе единствено

(като на луната в среброто стаен).

 

Когато всичко завършва с боричкане

и огнени пламъци излизат от мен.

Тогава се ражда на утрото името

(като в цветове на дъга пременен).

 

Тогава си казвам, че всичко е истина

далече от мен подредена във ред.

В хангара на мисли и чувства прикрита

(като тайна дума към мене пришита).

© Йордан Малинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??