Jun 12, 2011, 11:11 AM

Кой смее 

  Poetry » Other
778 0 17

 

Кой смее във мрежа да хваща ята,

полудели за среща с родна земя,

с криле да обхванат свойта мечта,

утеха да срещнат в свойте гнезда?

 

Кой смее да спира сега пролетта,

летежа ù властен да скършва в деня,

на кълнове млади да отнема мига

със устни да вкусват жадни деня?

 

Кой смее да спира лъча светлина

живот да дарява пред всяка врата,

да гали, да пали пъстроцветна дъга

и ириси сини да буди за обич така?

 

Полудял ли е този да спира зова

на птичата песен, на копнежа в света,

на свободния полет, на искрата в деня,

на желанието лудо за живот по света?

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??