Feb 22, 2008, 7:02 AM

Който търси вятър... 

  Poetry
1509 0 36

 

Затяга ме за гърлото невидимо въже,

а корабът спокойно се дави в плитчините.

Глупак си, капитане! Осинови мъжете,

които мразят отказ и никога не питат.
Напълно си раздадох и празната взаимност.
И утрото без изгрев изглежда непотребно.
След всяка есен идва обидно дълга зима,
а лятото е късо. И лесно се погребва.

Пресъхналите думи горчат като наздравица.
Усмивката от обич и зъбите разкрива.


Брадясах като Каин. И пак убивах брат си.
Но който търси вятър, сам буря си намира...

 

2006

© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??