Jan 10, 2013, 12:42 AM  

Концерт за четири ръце, пиано и приятел 

  Poetry » Other
651 0 9

Когато се почувствам нежелана,
когато се почувствам необичана,
готова съм на първото пиано
да запрепускам с пръсти по клавишите.

 

Усмихваш се? Да, знам, че не умея
да свиря на пиано, но послушай:
не пеят ли дърветата в зелено;
не свири ли пианото въздушно?  

 

Обаче най-фалшиви нотки вземам,
когато избера си напосоки
да ми приглася някой като мене,
загледан тъжно в следдъждовни локви. 

 

А всъщност, за да стане хорът хубав
и да звучи пианото концертно,
за диригент би трябвало да имам
един приятел с поглед, който свети.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано в:

Алманах "Нова българска литература" Поезия 2017, с.230

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??