Sep 8, 2024, 12:36 AM  

Кондор или врабче си? 

  Poetry » Phylosophy, White poetry
95 1 4

"Ти носиш в себе си кондор,

а заприличала си на врабче!

Лети в безкрайния простор!", 
веднъж подшушна ми гласче.

Без криле отдавна съм останала, аз вярвах,
отрязани безмилостно от тоз живот суров.  
От погледи и думи укорителни увяхвах,
посичаха те из основи всеки порив нов. 

Желанието си за устрем бях изгубила
във тривиален до безкрайност цикъл, 
от разговорите повърхностни измъчена, 
от липсата на автентичност и на смисъл. 

Забравих, че величествен кондор във мен живее,
а не прекършено врабче, обречено в небитието,
сред върховете близо до звездите той се рее,

намерих го в планинските масиви на сърцето.

Тина Чели
септември 2024

© Тина All rights reserved.

The work is a contestant:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??