Aug 24, 2022, 9:02 AM

Контурите на идещата зима 

  Poetry » Strict forms
279 4 3

КОНТУРИТЕ НА ИДЕЩАТА ЗИМА

 

Най-късните пътеки на октомври

се давят в жълта шума и слана

и утрото със спуканите стомни

е тръгнало към другата страна,

 

където, в сенчици градът окъпан,

поглъща редом птици и души

и всичко мило, свидно или скъпо

по моста към отвъдното руши.

 

Остава подир дрипата му сива 

мъглата с дъх на азбест и коприва.

И не е мъдрост болката тревожна.

 

Надеждата последна си отива, 

а тя единствена държи ме жива,

щом бягството от теб е невъзможно.

© Валентина Йотова All rights reserved.

На есен ми мирише, но е рано
и август с пеперудите лети,
и в зрели дини лятото остана,
морето до колене е почти.
Не влизам надълбоко сред вълните, ...
  241 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??