Пашкул е моето сърце,
не пипан още, цял.
Във него спи дълбоко
пеперудата на любовта.
Разплитай, бавно, по-добре,
търси внимателно началото.
И нежна ти бъди, щадяща
с оголената тънка нишка.
Във залез тих, в копринено Небе
дарена ще си ти!
От там ще литне - пъстрокрилата,
ще кацне в твоите ръце!
© Хари Спасов All rights reserved.