Jun 22, 2010, 10:57 PM

Косите ми сънуваха 

  Poetry » Other
803 0 21

Косите ми сънуваха

 

Косите ми сънуваха море

и гларуси възторжено летяха,

на южен вятър в топлите ръце –

косите ми вълните морски бяха!

 

Косите ми сънуваха река,

забързана за срещата с морето,

приветствани от пролетни ята –

развяли черни къдри по небето!

 

Косите ми сънуваха поля –

безкрайни ниви беловласо жито!

Отронваха се хлебните зърна

под огнения поглед на зенита –

 

сълзи на бяла утринна роса!

Косите ми сънуваха... Коса!

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??