Хрус - хрус - хрус, хрус - хрус - хрус,
житено зрънце.
Пис - пис - пис, пис - пис - пис,
някой го гризе.
Цър - цър - цър, цър - цър - цър,
малкото мишле.
Мъри - мър - мър, мър - мър - мър,
котката дойде.
Припев:
Ау - ау - ау, ау -ау - ау
в тъмното мазе.
Ау - ау - ау, ау - ау - ау,
котка и мишле.
Мяу - мяу - мяу, мяу - мяу - мяу,
много съм добра!
Ха - ха - ха, ха - ха - ха,
лъжеш ме сега!
Хър - хър - хър, хър - хър - хър,
... скокна на ноктѝ.
Пис - пис - пис, пис - пис - пис,
... в дупката се скри.
© Хари Спасов All rights reserved.