Като глухарче - от топлите длани на бриза -
разпръсква лятото последните свои илюзии…
Тромпетът на изневярата
в дует със всички крайбрежни капризи,
омайва с тяло кокетките
и се промъква под техните блузи…
От бара на делника бавно-бавно
надига се залезът,
току що почерпил нова надежда
със чаша текила…
Едно по едно прехвърля своите сини мъниста
август.
Обещава да се завърне,
подсмихва се
и си отива…
© Красимир Чернев All rights reserved.
... и да си изпълни обещанието.