Красавице!
В очите ти смарагдови
удавиха се толкова мъже,
сърцето ти - то беше каменно
и пристан тих за никого не бе.
Раздаваше, подобно на скъперник,
усмивки, погледи, мечти,
събираше душите им обречени -
на никого не подари душа.
Сега обаче, времето метежно,
при теб дошло с вечния печат,
и само тих печал и безнадежност
в погледа ти плах е останал.
© Таня Панайотова All rights reserved.