Aug 21, 2018, 2:38 PM

Красива революция 

  Poetry » Love
660 3 4

От тебе ме пробиват нежни тръпки
и чувство между уплах и възторг.
Направиш ли към мене две-три стъпки,
душата ми се свива на кълбо.

 

Разсеяно през пушека ме гледаш
с цигара между устните небрежна.
А аз се разтрепервам чак до скелета
в едно море Незнание и Нежност.

 

Сърцето ми секундите насича,
часовниците даже заглушава.
Когато ти пред погледа пресичаш,
във цялата Вселена се съмнявам. 

 

Спокоен и умерен, а отвътре
си плътно зареден със динамити.
Аз зная, че далече си от утре,
в косите си сълзите ще наплитам.

 

Такъв си... сякаш автор те е писал.
От камък си, а всичко разтопяваш.
Красива революция. Въздишам,
а ти мечтите си в багажа стягаш.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, силна поезия!
  • Хареса ми!Поздравления!
  • Благодаря! Исках да има още един заключителен куплет, но като стигнах до раздялата, вече не ми се пишеше и може би това само по себе си е достатъчно изразително... Тогава човек просто се обръща да не гледа. Поздрави от мен!
  • Еха! Прекрасно е!
Random works
: ??:??