Кратко е лятото -
с дъх на море
и пръски солени вълни…
Със златното слънце
и синьо небе,
жужащи в цветята пчели…
Кратко е лятото -
с дъжд от звезди
и дъх на косени треви…
С песен на славей,
концерт на щурци,
светулки с безброй светлини…
Кратко е лятото -
с топлите нощи
и дългите, жарките дни…
Но ден подир нощ
и нощ след деня…
Е, бързо животът лети…
Тръгва си лятото -
с надежди, с мечти…
и с грижи, тревоги, скърби…
Отслабват очите,
умора тежи…
Есен косите сребрѝ…
© Райна Иванова All rights reserved.