Apr 20, 2012, 12:21 AM

Кучето 

  Poetry
479 0 3

приближава се с тихи, плавни, плахи

стъпки към теб…

размахва като стрелка на часовник

раздърпаната си тънка опашчица…

поглежда те с двете си тъжни очички,

копнеещи за късче хляб, кофичка вода и стар кашон…

стреснато отдръпваш се от него…

потропваш с крак…

и то вече е изчезнало на отсрещния тротоар…

погледи много…

но само бездомникът прегърнал го е пак…

© Венци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??