Feb 27, 2021, 9:15 PM

Кула 

  Poetry
523 1 3

Спасявам книги, книги ме спасяват.

Засядам лошо в прашните корици.

Редя камари, слагам във редици –

навярно знаеш – хиляди ми трябват.

 

Градя си кула псевдовавилонска,

накрая мир, не Господ да достигна.

Сизифов труд – когато я издигна,

стоварва се обратно йерихонски.

 

Спасявам книги, книги ме спасяват,

в умората сред страници се свличам.

Петли пропяват. Трети път отричам,

че някога на друго се надявах.

© Богдана Калъчева All rights reserved.

Произведението е включено в:
  797 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??