Dec 1, 2006, 12:06 AM

Кулинарно 

  Poetry
789 0 4
В ръждясала тенжера черните мисли
кипят и миришат на сяра,
На черната маса връз бяла поставка -
чаена чашка със вяра.
Купата - празна. На дъното само
вехнеят два-три стръка скука,
Прясно одрано сърцето виси
на студена, надвиснала кука.
Набъбнали - в собствен сос плуват очите
с килограм обешания - марината,
Две ръце - изстинали вече горките,
кълцат душа на салата.
Какво във рецептата липсва, се питам -
Може би малко картоф?
Ни захар, ни сол липсва, ни топла пита -
тук липсват две щипки любов...

© Александър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??