May 9, 2008, 4:10 PM

Лабиринт 

  Poetry
1143 1 22
Коридори без изходи, грешни посоки,
стара детска забава, житейска съдба -
всичко вижда се ясно, стоиш ли високо,
но попаднеш ли там, става трудна игра.
Милиони въпроси в главата ти тичат -
ще успея ли, мога ли, зная ли как?
Всеки път на предишния май ти прилича,
накъде да вървиш няма никъде знак.
Как да стигнеш до края, къде ли си сбъркал?
На памук ти прилича сега мисълта -
много мек, много бял и безкрайно объркан,
без начало и край - само сложна среда.
Вход и изход напомнят ти ада и рая -
две абстрактни посоки, а луташ се сам
и попитал сърцето си мъдро накрая,
глас ще чуеш, че пътят е някъде там,
че посока ще видиш, дори да не вярваш,
ключ че носиш вълшебен за всяка врата...
Лабиринта човешка душа щом познаваш,
и в най-черната нощ имаш лъч светлина.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??