Лилаво в градина от рози
Разхождам се в градина от рози
и пия сълзи и спомени в големи дози.
Лилавият шал покрива косите ми,
а лилавата рокля се стича в нозете ми.
Доверие, обич, приятелство – край.
Не го очаквах май.
Заби ми нож в гърба.
Блъсна ме от ръба.
А дори няма да ми потърсиш гроба.
Спомням си ни от преди,
хванати за ръце,
всяка с усмихнато и щастливо лице.
Още чувам шепота от споделени тайните ни.
Напред сред рози
прегърнати сме – погледни.
Много пъти съм била разочарована
и за кой ли път наранена.
В крайна сметка съм отчаяна,
на самотата подчинена.
Повява вятър от юг
и шалът ми пада напук.
Разкриват се сребърните ми коси
и бръчките по челото ми.