липсваш ми.
безусловно
страшно
бедствено
непосилно
неизмеримо
несъществуващо
невиждано
много.
липсваш ми,
когато дърветата цъфтят;
когато кокичетата увяхват;
когато бебе се усмихва
липсваш ми,
щом чуя болния вик
на просяк
или мяукането
на бездетна котка.
липсваш ми,
а светът всячески ми показва,
че животът продължава
и без теб.
но как, единствен мой,
се иска от мен
да продължа
без теб?....
© Елисавета Емилова All rights reserved.