Aug 27, 2014, 8:56 PM

Липсваш ми, татко... 

  Poetry
2680 0 2

Мина животът ми

все по чужбина,

ала където да бях,

с радост завръщах се

в свойта родина,

с обич синовна живях!

 

Двери железни

отново разтваря

свят, в който аз съм живял!

"Липсваш ми, татко..."–

в мен глас проговаря!

Дворът е глух, опустял!

 

Меката,

още зелена морава...

Орехът... Кестенът стар...

Стъпка последна

до прага остава...–

сякаш стоя пред олтар!

 

Ето дома,

в който аз съм порасъл–

много просторен и чист,

светъл и топъл!...

На празната маса

сгънат на четири лист!

 

Бързо разгръщам го!...

Няколко реда

писала мойта ръка...

Спомен възкръсва!...

Отсреща ме гледа

татко... И бликва сълза!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??