Sep 22, 2010, 7:47 PM

Лондон 

  Poetry » Other
672 0 7

Изгубена в града, града на мъглите.

Квартален глъч проклет - заспивай.

Поетът би увековечил красиво дните,

но аз не бих, защото в тях умирам.

 

Потънала във размисли, копнежи.

Дъждът ще бликва с всеки ред

и Темза ще залее в мене

онази част, останала човек.

 

Вихрушка от лица невзрачни,

Връхлита ме - ужас, сълзи.

Луничави, каменни, прозрачни.

Просто коне, впрегнати в юзди.

 

Духовна чума ме прегръща,

мъчи се във битката да ме срази,

но тя не знае, че във тази битка...

 

моят щит и меч ще бъдеш Ти.

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??