May 18, 2022, 8:44 PM

Лунно затъмнение 

  Poetry » Free verse
188 0 0

В твоето полезрение е само онази звезда,

която свети ярко в небосвода,

но по някое време изчезва.
Ти стоиш и чакаш с нетърпение нейната поява.
През цялото време за теб стои мирно и неподвижно луната,

надявайки се да я забележиш.
Но ти не го правиш, търсиш си звездата,

без да отразяваш луната,

която копнее за твоето внимание
Мислиш си, че луната ще е там вечно за теб
Повярвай, човеко, стават изненади!


Х.Т.

© Христина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??