Aug 14, 2020, 5:39 PM

Лястовича мечта 

  Poetry » Other
512 1 3

Наредени са дружно по жиците

черни перли, ветрец между тях...

Всяка - шепа голяма, но малка царица,

нависоко, над всичко, без страх!

 

Изорани са вече пшениците,

а кръчмарят приготвил е мях.

Тъй високо, високо са птиците

а аз долу, затънал във грях...

 

Ех, да можех да литна на юг!

Ех, да бях черно птиче едно!

И напролет по - светъл, по - друг

да се върна в свойто гнездо.

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??