Feb 23, 2024, 1:07 AM

Любим герой 

  Poetry » For kids
118 1 5

Всеки има свой 
най-любим герой, 
който го чака на екрана 
без специална покана!

 

Мики Маус ли е той
любимият ти герой 
или прасенцето Пепа,
дето вечно с кал се къпе? 

 

А може би Джордж харесваш ти, 
с неговите безкрайни питанки? 
Лудориите Пепа и Джордж обичат, 
но и обучението ги привлича! 

 

Братче и сестриче заедно играят,
смело тичат и винаги мечтаят! 
Джордж своя динозавър обича, 
но често от очите му сълзи се стичат! 

 

А у дома Мама Прасе 
готви вкусно и най-добре! 
Татко Прасе по локвите е спец, 
ненадминат скачач и хубавец! 

 

Но каквото и да правят те, 
Пепа, Джордж, Мама Прасе, 
героите любими и добри
денят завършват с веселби! 

 

Нека от тях се поучим, 
семейството си да тачим,
задружно да живеем, 
да работим и да се смеем.

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??