Mar 22, 2018, 11:32 AM  

Любима моя скитнице Луна! 

  Poetry
424 2 2

 

Любима моя скитнице Луна!
За да те видя как със Слънце се целуваш
за очила прежалих цели десет хляба!

 

Очите ми са скрити с тях сега...
и уж предпазих се
за да не ослепея...

 

Ала защо във мене нещо се бунтува?
Сърцето питам, но и то немее.
Защо душата ми самотна страда?

 

Видях: Змия във тяло на жена,
очите и със цвят на изумруди...
На припек, там - на каменна ограда,

 

в опашката и ябълка една
и пърхаха над нея пеперуди.
А Пролетта бе тъй красива, млада...

 

Край мен поляните покриха се с цветя.
Листата пощтръкляха, като луди,
носия свежа сложи старата ливада...

 

И отделил се твоят лик от Слънцето едва...
Звърна се денят, животът се събуди
на вятъра в приятната прохлада...

 

Любима моя скитнице Луна,
ти Любовта ми направи по-силна!
Болката по-слаба!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вълшебството родено в самота
    магия ли е?
    Или е пропаст във която падам?

    Благодаря, че ме дари със радостта
    да прочетеш стиха ми, Силвия!
    И с думи да ме утешиш,
    когато страдам!
  • В чуден свят живееш и красиво си ни го нарисувал. Поздрави!
Random works
: ??:??