Любов човешка
Коя съм аз, дошла с огъня,
чувствата си с теб да споделя,
като нежна струна - устремена,
като стрела себе си да покоря?
Коя съм аз, дошла със страст гореща - лумнала,
човешка, на природата велика вечността,
твоя път да освети като звезда,
която в очите ми да свети?
Като вулкан,
изригващ пепелта,
чувствата ми светли
да прегърне!
Коя съм аз, дошла със слънцето
с теб да изгоря, за да се превърна
пак в светлина, която
в теб ще свети?
Коя съм аз, дошла с огъня
с теб да изгоря, като звезда,
за да светя
с чувства покорени.
© Мария All rights reserved.