Oct 11, 2011, 4:10 PM

Любовно болеро 

  Poetry » Love
482 0 0

Една история между мъж и жена.

Една мечта, зародена в детската душа.

Една душа, тъй чиста и невинна като утринна роса.

Една душа, запазена в сърцето на една силна жена.

 

Един мъж – загадъчен и страстен, нахлуващ в нощта,

в мислите и сънищата на тази силна жена!

Един копнеж, устоял във времето на самота,

търси своята сродна душа!

 

И в  една магична пълнолунна нощ две души се събират.

В танца страстен се те преплитат, забравили за останалия свят

и душите в нежна обич се вричат

да бъдат заедно докрай света.

 

На забавен каданс те танцуват своето болеро,

обгърнати от любовната магия.

Вятърът донася шепота на нежните слова,

все още недоизказани.

А романсът между мъжа и жената е нестихващ

и горящ през летящото време!

 

Танцът на две преплитащи се тела,

тъй парещи и огнени показват наяве стаени страсти.

За тях танцът е всичко!

 

Той е като въздуха, който дишат.

Без него те не могат да живеят, както и един без друг.

В очите ù той пламък вижда на магичния ù свят,

в който тя неуморно скита, търсеща неговия бряг.

 

Доверие в нея той събужда за любов,

издържаща на всички изпречили ù се препятствия.

 

А в далечината кораб тихо плава,

устремен към сигурния бряг на живота бъден.

От чиста любов и страст изтъкан.

 

А любовта за тях е като пътеводна звезда,

светеща единствено за тях и водеща ги към мечтания им свят.

Двойка неразделна са те, като две сърца, вплетени в едно,

омагьосани от танца на любовта, събрани в нощта.

 

Заедно те едно цяло съставляват

и своите цели постигат,

и завинаги любовта си те ще пазят

ценна и свята в чистите си сърца!

© Босилка Алексова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??