Nov 30, 2013, 8:55 AM  

Любовта е още жива 

  Poetry » Love
412 0 4

  

Аз, когато съм далече,

мисля си за теб, любима –

в тази тиха лунна вечер

тук, до мене да те има!

Спомням си онези нощи,

ласките ни... и въздишка

се изтръгва, жива още,

под разцъфналата вишна.

Някога и ти цъфтеше

във прегръдката ми тиха

и мечтата ни летеше

към върха, за битка лиха,

с клюките, сплетните долни,

непомръкнала от нищо.

Днес отново теб си спомних,

чувствата дробя и нищя

и сред тях аз преоткривам

как ни свързват нишки здрави...

Любовта е още жива! –

другото е от лукавия. 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??