Aug 18, 2015, 4:34 PM

Любовта ме докосна 

  Poetry » Love
410 2 5

Любовта ме докосна

 

Любовта ме докосна по рамото с твоите пръсти.
Беше полъх по-нежен от допир на скъпа коприна,
но преля по снагата ми в жиг от парлива коприва
и сърцето ми (в бяг на кошута) от обич се пръсна.


Запламтя зад очите ми пурпурно слънце от жажда.
Разтопи се плътта ми до магма от пулсова лудост
и се стекох (река от желания) в транса на Вуду
по ръцете, в които се губех и после се раждах.

 

По небцето на времето падаха капки блаженство
и се вливаха в сладко-тръпчиви потоци от памет.
Вдишвах бликаща страст и отпивах горящият пламък,
прежадняла за обич, душата си стоплих (нетленно)

Ако някога спре да вали и престана да помня,
а реката пресъхне и бавно изгарям на клада,
знам, че твоята обич, в безкрая, когато пропадам,
бездиханно ще буди във мен най-щастливия ромол.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Ви! Евелина, Йоана, Бехрин, Таня, Лейди, Младен, Илко, прекрасен ден!
  • Красиво е!
    Хареса ми много!
  • Хубаво!
  • Хареса ми течният пламък за отпиване
  • По-горещо от лавата на вулкана Ясур...!!!
    Запламтя зад очите ми пурпурно слънце от жажда.
    Разтопи се плътта ми до магма от пулсова лудост
    и се стекох (река от желания) в транса на Вуду
    по ръцете, в които се губех и после се раждах.
Random works
: ??:??