Oct 15, 2019, 11:17 PM

Малко след Славейкови 

  Poetry » Humour
861 2 4

 

-Пенчо, не учѝ, бре!...
 Пенчо само учи.
-Пенчо, не четѝ, бре!...
Пенчо пак не слуша.

 

Трупат се години... 
Пенчо тук пораства-
учен и градивен, 
с една реч- прекрасен! 

 

Търси да работи
край бащината къща. 
Тича и се пóти, 
ала все го връщат

 

тези, непрочели
книга ни едничка, 
всичко завладели

и продали всичко-

 

нивите, горите
и небето даже... 
Пенчо го не питат, 
Пенчо тук не важи. 

 

Тèгли я на всички, 
крѝви си каскета, 
мята си торбичката
и хваща самолета. 

 

Днес, зад сто балкана
и във чужди сгради
Пенчо - младши, славен, 
не учи, а стàди*.
———
*study(англ.)-уча, изучавам

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??