Кой оркестъра покани,
у дома да се пресели?
Зет заврян дано да стане,
тъщата да го весели.
Там - под черепа скрибуца,
цигуларка с ревматизъм.
Нотознанието куца,
музиката - еклектѝзъм.
Май полека полудявам,
диригент през хола мина!
Hи приемам, ни предавам-
губя говор и картина.
Утре - питам се в затвора,
кой цигари ще ми прати?
Нищо де и там са хора,
не мигренни психопати.
© Надежда Ангелова All rights reserved.