Мечтание...
В морето дръзките Стихии
развяват гордия си флаг
понесени от две магии:
Простора там, а тука-Бряг...
Далеко нейде от незнайни
и разлюляни ширини
те носят прелестните тайни
на океанските вълни,
там дето с мълнии играят
красиви, горди Божества
и знаци огнени чертаят
във час на луди гържества;
където няма вълноломи,
или коварни канари
и властват древните закони,
и страстен огън сам гори...
Ала брегът ги мами също
и носталгичната му власт
е тая, дето ги завръща
утихнали от мощ и страст...
...Така и моят Дух със тътен
накрая ще подвие крак
и вярвам Вятърът попътен
да ми укаже верен знак,
по който сам да разгадая
Началото на моя път,
защото те едно са с Края-
и тъй затваря се Кръгът...
Коста Качев,
Атлантика
© Коста Качев All rights reserved.