Sep 3, 2014, 11:23 PM  

Между Холивуд и Боливуд – 2 (Близнаци) 

  Poetry » Humour
549 0 6

Аз Кирчо съм, а той – Методи.

Близнаци сме. От Първомай.

Родени – в ЕСГРАОН се води –

на двайсет и четвърти май.

 

Навърших двадесет години.

Взех книжка. Карам мотокар.

Методи – мъж и половина –

работи като градинар.

 

... понеже брат ми е невежа,

а пък грамотният съм аз...

Държа това да отбележа –

завършил съм девети клас!

 

Обаче като капки две сме –

и в гръб, и в профил, и в анфас –

та да познаеш не е лесно

Методи кой е, кой съм аз!

 

Щом запознах се със Айшето,

приятелка ми стана тя!

А после чух, че брат ми Мето

задирял нейната сестра!

 

Сестра ù още не познавам,

ала Айше е феномен:

да ме учудва не престава

и се променя всеки ден!

 

Не е за вярване... защото

до пъпа има бенки две –

след ден съблича си бельото,

а бенките ги няма... Бре?!

 

Но случи се и туй, което

не съм очаквал – у дома

прибирам се, а брат ми Мето

в леглото... с моята жена!

 

Айше ме гледа с изненада,

а еднояйчният балък

се хили, сякаш казва: "Брадър,

нали си вечният карък!"

 

Гореща пот от мен потича:

– Какво направи ма, Айше?!

А тя с треперещ глас отрича:

– Не съм Айше, а – Ферхунде!

 

Фантазията ми е бедна!...

Били близначки. Как да знам!

Изтръпнал, бързам да погледна:

да, бенките... не бяха там!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • - по една усмивка за двете двойки близнаци !
  • Развеселих се - героите ти са оригинални, но и стихосложението е чудесно. Божи дар е това.Поздрав!!!
  • Майстор си на хумора!Чудесно измислено а може и да е наистина.Браво!Смях се! Добре, че си ги кръстил та да не се замислям а да се смея!
  • Хахаха, готино Мисля да завърша сутрешното четене с тази усмивка, дето ми се появи след прочита на стихотворението ти. Иначе рискувам да изчезне като бенките
Random works
: ??:??