Sep 5, 2014, 11:43 PM  

Между Холивуд и Боливуд – 3 (Снежанка) 

  Poetry » Humour
612 0 7

В дворец живее със баща си

Снежанка. Той е Шеф на фирма,

отсъства често от дома си –

лети за Сингапур и Бирма.

 

Снежанка Мащеха си има,

а тя е грозна и проклета...

едва ли като нея има

на друга някоя планета!

 

Мъжът ù тръгне ли – не чака

и – хоп!– отива при Ловеца,

затъвайки и с двата крака

в прелюбодейството с наглеца...

 

Веднъж Снежанка срещна Принца –

с добри обноски той я слиса,

завършил преди месец ВИНС-а,

синче на столична Актриса.

 

Щом очарова го с усмивка

на първата им още среща,

замина с него на почивка

за Халкидиките горещи!

 

Далеч, сред непознати хора,

те в СПА хотела са щастливи!

Но, ето – влизат в асансьора...

усмивките им в миг изстиват!

 

Че в асансьора са... Познайте!...

Да – Мащехата със Ловеца!

Я по-добре си пожелайте

в гората да ви срещне Меца!

 

Снежанка изкрещява: – Мамо?!

А Принцът, изумен: – Баща ми?!...

Не би предсказал Нострадамус

със точност тъй нелепи драми!

 

Но приказката не приключва

с "живели някога щастливо...".

Пак нещо мъничко се случва,

макар не толкова красиво!

 

Достигнал вече до етажа,

с гръм асансьорът се отваря...

Как мога с думи да разкажа!

Тя – приказката – се повтаря.

 

Сега Снежанка кресва: – Татко?!

А Принцът подир нея: – Мамо?!

Туй съвпадение е рядко –

при влюбени се среща само!

 

Прегърнати, във коридора

са Шеф на фирма и Актриса...

Със тях препълнен, асансьора

от свръхтовара се бактиса!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??