Nov 9, 2018, 9:10 AM

Между първа и последна спирка 

  Poetry
347 0 0

Очите са слаби, коленете ми щракат.

Годините вземат по малко от мен.

Седемдесета, хванал съм влака,

пътувам усмихнат, с мечти окрилен.

 

Влакът пуф-пафка без никаква спирка.

Такъв е животът - път и съдба.

За всички успехи влакът изсвирва,

при неуспехите е тишина.

 

Не виждам шофьора, но вярвам във него.

Влакът е пълен, но всъщност съм сам.

Случки различни, трайни и бледи,

нахлуват в купето и бягат от там.

 

Колко съм минал зная прекрасно,

колко остава, не зная това.

Уж като цяло всичко е ясно,

но със въпроси е мойта глава.

 

Бързам да стигна, но искам полека.

Противоречие май, че съм аз.

Вечно пътуващ е просто човекът,

шум от пейзажи и... мръсна газ.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??