Jun 23, 2023, 2:00 PM

Меланхолично 

  Poetry » Landscape
267 0 0

Черен денят е, но ярка нощта,

стиска жестоко въжето вратá.

С мрака се сливам и вдъхвам едва

скрита, обвита в горчива тъга.

 

Синя луна ме посреща с въпрос

аз пък ѝ връчвам сърце на поднос,

нека ме вземе и нека летя

лека, ефирна, във плащ от тъма.

 

Изгревът кървав е болка и страх,

в тъмното лоно блаженство познах,

пак ще се върна в дома от мъгли,

с царска корона от нощни лъчи...

© Мария Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??