Jan 21, 2012, 5:34 AM

Миг 

  Poetry » Phylosophy
450 0 1

Помисли, колко е кратък животът.

Отваряш очи, за пръв път виждаш света,

все още красив и така непознат.

По-късно узнаваш, уви, че красивите

неща са дяволски блага. 

Все още невкусил от забранения плод, 

ликуваш навред, че животът е пред теб.

Но животът, уви, се изнизва след дни

и започваш да гледаш със други очи.

И за финал, откраднал от живота каквото успял,

умираш щастлив, че на този свят и ти нещо си дал.

© Ирена Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма го стихотворението, а ми се губи и поезията. Всичко е вярно, или почти всичко - и все пак са познати скучни разсъждения, повърхностно плъзгане по тривиалността. Търсете поетиката!
Random works
: ??:??